O мени

Немања Апатовић је рођен 1987. године. Живи у родним Сремским Карловцима. Са снажним интересовањем за уметност се развијао од почетка живота и стазе су га водиле према различитим врстама уметности. Поред сликарства се преко две деценије бави и старим занатима, па је природна путања на којој се нашао, традиционално сликарство, на неки начин опус свега тога склопљеног у један смисао.

Како су се сва његова интересовања и потрага за самим собом до тридесетих година живота дефинисала потребно је више простора и тај део ћемо оставити за Зборник.

Самоук, генерално мултидисциплинарно усмерен, ни једно стриктно усмерење га није дуго задржавало па је та ширина и слобода оно што у његовим радовима често може да се осети. Реалистички метод којим се највише бави је проткан симболизмом, романтизмом, класицизмом, па чак и експресионизмом, а пошто и у стилу тражи слободу, воли да свој правац назива слободним или магијским реализмом.

Као председник Удружења  за очување и неговање традиције и културе “Бели Вукови” у Сремским Карловцима учествује у организацији догађаја, занатских и уметничких радионица, предавања, семинара и сл.